Ondersteuning voor studenten

Studieloopbaanbegeleiding

Met vragen over je studietraject kan je terecht bij je studieloopbaanbegeleider voor:

De studieloopbaanbegeleider kan je bij problemen ook doorverwijzen naar de juiste persoon of dienst.

Ondersteuning en begeleiding practica en oefensessies

De praktijkassistenten en laboratoriumtechnologen van de Expertisecel OnderwijsVerstrekking en -Ondersteuning (ECOVO) zijn medeverantwoordelijk voor de organisatie, ondersteuning en invulling van practica, oefenzittingen, excursies …

Studiebegeleiding

Je kan als student in de eerste fase van de bacheloropleiding terecht bij een studiebegeleider van de Dienst voor Studiebegeleiding Wetenschappen (campus Arenberg, gebouw I)

De studiebegeleider van een vak:

  • geeft uitleg bij concrete vragen over de leerstof;
  • geeft advies bij je studiemethode en/of planning voor een vak;
  • is een vakexpert die zeer goed vertrouwd is met de cursus en de aanpak van het vak.

Je kan een individuele afspraak maken, of in kleine groepjes van max. 4 personen (knop 'afspraak maken' op overzichtspagina). Dit kan ook tijdens de blok- en examenperiode. Tijdens de zomermaanden zijn de studiebegeleiders slechts in bepaalde periodes aanwezig

 

Onderwijs- en studentenadministratie

Het team van de onderwijs- en studentenadministratie plant lessen, examens en masterproefverdedigingen en verwerkt examenresultaten.

 

Examenombuds

De examenombuds bemiddelt tussen studenten en examinatoren.

  • Hij/zij oordeelt soeverein over het verplaatsen van examendata, de toewijzing van een examenmoment, het inkijken van examens, treedt op voor studenten met een functiebeperking en volgt speciale situaties op die een aangepaste examenvorm eisen.
  • Hij/zij waakt over jouw rechten en plichten en vervult zijn/haar bemiddelingsrol in alle onafhankelijkheid met het examenreglement als vertrekbasis.

Neem contact op met je examenombuds

Vertrouwenspersoon

Kom je als student in aanraking met ongewenst gedrag tijdens je studentenleven? Zit je in een situatie waar je je niet goed bij voelt op kot, bij het uitgaan, tijdens je stage of masterproefbegeleiding?

Dan kan je aankloppen bij de vertrouwenspersoon van de KU Leuven, een laagdrempelig aanspreekpunt buiten de faculteit, waar je als student (anoniem) gratis advies en informatie en opvolging kunt krijgen. De vertrouwenspersoon is gebonden door het beroepsgeheim.

 

KU Leuven Stuvo

Aan KU Leuven sta je er niet alleen voor. We ondersteunen je graag bij:

 

 

Digitale hulp

Welke computer heb ik nodig? Is er internet beschikbaar? Welke software is  beschikbaar voor studenten?
Alle antwoorden vind je op:

Welke computer heb ik nodig?

Studeren als topsporter, werkende student, kunstenaar of student met een functiebeperking?

  • Aan KU Leuven kan je je statuut laten vastleggen, waardoor je onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komt voor onderwijs- en examenfaciliteiten. Vermoed je dat je in aanmerking komt?

  Onderneem tijdig de nodige acties!