Studeren aan de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen

 

Opleidingen

Bio-ingenieurs dragen bij aan  oplossingen voor belangrijke maatschappelijke uitdagingen: duurzame landbouw, klimaat, gezonde voeding en hernieuwbare energie.

Alle opleidingen

 

 

Info voor
toekomstige studenten

Bio-ingenieurswetenschappen iets voor jou? Vind het antwoord op je vragen: van studiekeuze over voorbereidende cursussen, infomomenten, de opleiding, de starttoets (verplichte ijkingstoets), te verwachten studiebegeleiding tot doorstroom naar de arbeidsmarkt.

 

Samenstellen studieprogramma

Alle informatie over je studieprogramma, inschrijvingen, vrijstellingen, keuze-opties, bijzondere statuten en studieloopbaanbegeleiding​​​​​​.

Meer over samenstellen studieprogramma

Bachelorproef, masterproef en werkstukken

Op onderzoek uitgaan is boeiend en kan via het schrijven van een werkstuk, bachelor- of masterproef. Maar hoe gaat dat dan in zijn werk? En waar moet je beginnen?

Meer over bachelorproef, masterproef, werkstukken

Examens

Wat is een individueel examenrooster? Wanneer worden de examenresultaten bekendgemaakt? Alle informatie in verband met examens vind je hier.

 

Kalender academiejaar

Wanneer starten en eindigen de colleges? Wanneer zijn de blok- en examenperiodes? Wanneer is het kerst-, paas- en zomervakantie?

Naar de academische kalender

Bibliotheek & leercentra

De bibliotheek en leercentra zijn uitgerust met alle faciliteiten voor een aangename studie- of werkplek. 

Stages & extra ervaring

Wil je de theorie in de praktijk omzetten? Bekijk dan zeker de mogelijkheden voor stages en andere extra ervaringen.

Meer over stages & extra ervaring

Onderwijs- en examenreglement

Het onderwijs- en examenreglement (OER) bevat alle belangrijke regels voor studenten tijdens hun studieloopbaan aan de KU Leuven.

Studentenverenigingen

  • LBK: de studentenkring van de Leuvense bio-ingenieurstudent
  • IAAS: internationale vereniging voor studenten bio-Ingenieurswetenschappen
  • BEST: Europese vereniging technologiestudenten

Alumniverenigingen

  • VBI: voor alumni van de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen en de industriële ingenieurs biochemie en biowetenschappen van KU Leuven.
  • KU Leuven Alumni: de alumnivereniging voor alle alumni van KU Leuven:

Onderwijskwaliteit

KU Leuven stimuleert een kwaliteitscultuur waarin studenten, docenten, medewerkers en beleidsverantwoordelijken bijdragen aan de kwaliteit van het onderwijs. Om de kwaliteit van het onderwijs continue te ontwikkelen, te bewaken en te optimaliseren binnen de universiteit, de faculteiten en de opleidingen, hanteert KU Leuven een eigen kwaliteitszorgmethode COBRA.

De documenten per opleiding opgemaakt in kader van het COBRA-proces, zijn terug te vinden in het onderwijsaanbod (tabblad ‘onderwijskwaliteit’).

De POC (Permanente Onderwijscommissie) is het forum waar de verschillende actoren van een opleiding met elkaar in dialoog treden over het onderwijs om zo de kwaliteit ervan te realiseren en te borgen.

De verschillende POC’s van de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen en hun samenstelling zijn te vinden in het organigram van de KU Leuven onder ‘raden en (P)OC’s’.