Samenwerken met de faculteit

Stages in bedrijven

Tijdens de opleiding kunnen studenten een stage doorlopen om meer ervaring op te doen. Tijdens zo'n stage voert de student onder begeleiding een welomschreven opdracht uit in een bedrijf of organisatie, behorend tot het werkveld van de opleiding. Het doel is om enerzijds verworven kennis en competenties te confronteren met de praktijk en die verder te ontwikkelen, en anderzijds aan de hand van een eerste werkervaring een aantal bijkomende competenties en attitudes te ontwikkelen die belangrijk zijn in het werkveld.

Wil je als bedrijf een stageplaats aanbieden?
Contacteer de stagecoördinator van de masteropleidingen voor inhoudelijke vragen:

 
 

Masterproeven in samenwerking met bedrijven

Een onderzoeksidee dat grondig denkwerk vereist, maar waar je niet toe komt? Nood aan een meer diepgaande analyse van een probleem in je organisatie?

Dan is het misschien een goed idee om een beroep te doen op een van onze masterstudenten en samen met een van onze professoren een masterproefonderwerp aan te bieden.

 

(Studierelevante) Studentenjobs

Jaarlijks zoeken talrijke studenten een studentenjob en vaak liefst een studierelevante studentenjob. Ben je als werkgever op zoek naar een jobstudent? Via de KU Leuven Career Zonekan je studentenjobs aanbieden aan onze studenten. Specifiek voor studierelevante studentenjobs wordt samengewerkt met KU Leuven partner Randstad.

 

Product Innovation Project – PIP

PiP is een opleidingsonderdeel waarin een interdisciplinair team van studenten gedurende een volledig academiejaar samen oplossingen bedenkt voor een project dat wordt aangereikt door een projectsponsor. De studenten moeten een werkend prototype leveren en een business case schrijven. 

PiP kan deze projecten aanbieden aan studenten met de hulp van bedrijven genaamd projectsponsors. 
Heeft jouw bedrijf interesse om sponsor te worden?

 

KU Leuven TRANSfarm onderzoeks-infrastructuur Lovenjoel

De TRANSfarm-site, beheerd door de Groep Wetenschap & Technologie, faciliteert wetenschappelijk onderzoek op pilootschaal in de brede onderzoeksdomeinen van duurzame bio-economie en translationeel biomedisch onderzoek. 

 

KU Leuven Serres Campus Leuven (Arenberg)

Het KU Leuven-serrecomplex op Campus Leuven ( Arenberg) biedt een innovatieve en toekomstgerichte onderzoeks- en onderwijsfaciliteit, met aandacht voor hoge flexibiliteit, professionele ondersteuning en duurzame technologie. Deze infrastructuur wordt geëxploiteerd door het Departement Biosystemen, in gezamenlijk beheer met de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen en de verbonden departementen Aard- & Omgevingswetenschappen en Microbiële & Moleculaire Systemen.

Microbiologische wateranalyses en chemische analyses door ECOVO

Het personeel van de Expertisecel onderwijsverstrekking en -ondersteuning (ECOVO) heeft jarenlange ervaring opgebouwd met microbiologische en chemische analyses en is - dankzij de universitaire omgeving - voortdurend op de hoogte van de recente evoluties.

Derden kunnen voor advies en bepaalde microbiologische wateranalyses en chemische analyses terecht bij ECOVO.

 

Samenwerking opzetten tussen de universiteit en bedrijven?

Onderzoekers verbonden met onze faculteit zijn steeds geïnteresseerd in het exploreren van opportuniteiten in samenwerking met bedrijven. De diverse expertisedomeinen waarin onze onderzoekers actief zijn bieden hiervoor heel wat mogelijkheden. Aarzel niet om de betrokken professoren te contacteren.

KU Leuven Research & Development biedt ondersteuning op maat doorheen het volledige samenwerkingsproces tussen bedrijven en onderzoekers, en legt de onderzoekssamenwerking vast in een overeenkomst