Faculteit BIW > Verenigingen > B.Ir.Dag 2015

B.Ir.Dag 2015

B.Ir.Dag 2015

De dag van de Leuvense bio-ingenieur
14 november 2015

Er waren 279 deelnemers ingeschreven !! Wie kwam er?

Foto's editie 2015

Wat

Op 14 november 2015 vindt onze vijfde Dag van de Leuvense Bio-Ingenieur, oftewel B.Ir.-Dag, plaats! Deze dag heeft als voornaamste doel iedereen die op één of andere manier met onze faculteit verbonden is, met name alumni, professoren, emeriti, assistenten, studenten, personeel van de faculteit en hun gezinnen samen te brengen en (opnieuw) met elkaar te laten kennismaken. We willen dit doen door het programma 'Back to the Faculty' aan te bieden met voor elk wat wils. In de bar en tijdens receptie en diner wordt volop ruimte gecreëerd voor een gezellige babbel.

 

Sponsoring

De B.Ir.-Dag wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van onze sponsors.

 

Programma 'Back to the Faculty'

In or out of spec? Right on target!

Productieprocessen worden steeds complexer, en het vinden van optimale instellingen voor moderne productieprocessen is geen sinecure. Strenge specificatielimieten moeten gehaald worden en targets mogen niet worden gemist. Deze kleine hands-on workshop door de groep van prof. Goos demonstreert hoe, mits een oordeelkundige aanpak en enige statistische know-how, een katapult onder hoge tijdsdruk optimaal afgesteld kan worden om een ambitieuze doelstelling te behalen.

Sessie Deelnemers Waar?
14u10-14u50 15 Landbouwinstituut
15u05-15u45 15 Landbouwinstituut
16u00-16u40 15 Landbouwinstituut

Je moet je inschrijven voor deze activiteit.

 

It’s the yeast you can do

Bier, brood, chocolade en wijn, deze heerlijke voedingsmiddelen hebben één ding gemeen: gist. Tienduizend jaar geschiedenis van gist toont aan dat de wereld er heel anders zou uitzien zonder gist (en vooral veel minder lekker)! Maar wat doet gist nu eigenlijk? Hoe zorgt het ervoor dat brood rijst en dat er alcohol in bier en wijn zit? En hoe ziet de toekomst van gist eruit? Kunnen onze inzichten in de genetica bijdragen tot een rijker gamma aan bieren, chocolade en brood? En welke nieuwe technologieën zijn er op til? Prof. Courtin en prof. Verstrepen berichten.

Sessie Deelnemers Waar?
14u10-14u50 15 Landbouwinstituut
15u05-15u45 15 Landbouwinstituut
16u00-16u40 15 Landbouwinstituut

Je moet je inschrijven voor deze activiteit.

 

West-Vlaamse B.Ir.-pairing

Back to the Vlaanders ... VBI.Widder, de nieuwe impuls van de West- en Oost-Vlaamse afdeling van VBI, wil zich kenbaar maken! In de Baarr brengen we mensen samen en combineren er West-Vlaams gerstenat met verschillende types kaas. Brouwer Geert Toye (Goedendag) leidt de vijf verschillende bieren en kazen in en geeft enkele vuistregels tot combineren mee. Maar al snel nemen we de proef op de som en kan er gezellig bijgepraat worden tijdens het smeren van keeltjes en het stillen van den 'onger. Deelnemers van het hanse land zijn natuurlijk welkom!
Deelname aan deze activiteit kost slechts 1 drankbonnetje (twv 1,5 €)!

Sessie Deelnemers Waar?
14u15-15u15 30 (+5) Baarr
15u45-16u45 30 (+5) Baarr

Je moet je inschrijven voor deze activiteit.

 

Chem&Tech

Binnen de Groep Wetenschap en Technologie bundelen verschillende onderzoeksgroepen hun wetenschappelijke activiteiten in de domeinen van de chemical technologie, de katalyse, de chemie (de 'Chem&Tech'-activiteiten) en de micro- en nanotechnologie (de 'NanoCentre'-activiteiten) in nieuwe onderzoeksgebouwen. Daarmee wil de Groep W&T de onderzoeksimpact van individuele excellentiepolen verstevigen, internationaal leidend onderzoek faciliteren en streven naar een maximale valorisatie van onderzoeksfaciliteiten.

Op de B.Ir-Dag kan je een bezoek brengen aan het Chem&Tech, waarin ook de onderzoekers van het Centrum voor Oppervlakte Chemie en Katalyse (COK) hun labo's gevestigd hebben. Tijdens de rondleiding maak je kennis met de nieuwe onderzoeksdomeinen en de infrastructuur van het COK.

Door de geldende veiligheidsvoorschriften is inschrijven verplicht. De plaatsen zijn beperkt!

Sessie Deelnemers Waar?
14u20-15u20 20 Celestijnenlaan 200F
15u10-16u10 20 Celestijnenlaan 200F
15u45-16u45 20 Celestijnenlaan 200F

Je moet je inschrijven voor deze activiteit.

 

Een groene toekomstvisie

Enkele special guests geven hun inzichten in een groene toekomstvisie in beeld en woord. Dit vindt plaats in een atmosfeer waar je het verleden van het Landbouwinstituut kan opsnuiven. Deze activiteit wordt in- en uitgeleid door pas afgestudeerde bio-ingenieurs die hun masterproef komen voorstellen om te kunnen meedingen naar de VBI-Studentenprijzen. De bio-ingenieurs van de toekomst met de oplossingen van morgen!

Uren Wat? Waar?
14u30-15u Preselectie VBI Studentenprijzen Landbouwinstituut
15u-16u Een groene toekomst Landbouwinstituut
16u-16u30 Preselectie VBI Studentenprijzen Landbouwinstituut

 

Tentoonstelling

Beeldmateriaal van toestellen, attributen, evenementen, ... waar de faculteit 'vroeger' erg modern / futuristisch / creatief in was (of althans dit vond).

Uren Waar?
14u00-17u00 Landbouwinstituut

 

Tooghangen

Zoals vroeger 'In de baarr'.

Uren Waar?
14u00-17u00 Baarr

 

Receptie van 17u00 tot 19u00

Naar B.Ir.-dagtraditie is er een receptie, gratis aangeboden door de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen en de VBI (Vereniging van bio-ingenieurs afgestudeerd aan onze faculteit) en dit in Alma 3. De ideale gelegenheid om met oude en jonge vrienden te genieten van een hapje en een glas B.Ir.-bier. Je kan vanaf hier ook je B.Ir.-dag 2015 starten!

Je moet je inschrijven voor deze activiteit.

 

Avonddiner 'Terug naar de studententijd' van 19u00 tot 24u00

In een feestelijk aangeklede Alma 3 schuiven we zoals vroeger aan, maar dit keer mag je nog eens teruggaan ... voor alles!

Tomatensoep met balletjes; stoofpotje met Aarschotse Bruine en laurieraardappelen; Gepaneerd kabeljauwhaasje met jonge preistaafjes en saus van Vieux-Temps, sjalotten en graanmosterd; Tofuballetjes, juliennegroentjes, gebakken pasta en pizzaïolasaus voor de vegetariërs; Saladebar; Chocomousse XL en rijstpap XL; Piece monté; Koffie, thee

Drankbonnetjes kan je ter plaatse aankopen. De drankbonnetjes van het namiddagprogramma kan je natuurlijk ook nog gebruiken.

Je moet je inschrijven voor deze activiteit.

 

Cantus (22u00 tot 24u00)

Voor al wie wil genieten van een stevige portie nostalgie, verzorgt LBK een heuse cantus. Schrijf je in via de inschrijvingspagina en haal die oude codex van onder het stof!
(of kijk mee met jouw gebuur)

Je moet je inschrijven voor deze activiteit.

 

Afterparty in de Baarr

Wie er nog niet genoeg van heeft, kan afzakken naar de Baarr nabij het Landbouwinstituut. Tegen gewone bartarieven!

 

Kinderanimatie

Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 8 jaar kunnen naar de kinderopvang tussen 13u30 en 17u00 met aangepaste activiteiten. Er is kinderdisco van 16u00 tot 17u00 in Alma 3.
Je moet je inschrijven voor deze activiteit.

 

Inschrijving

De kostprijs van het namiddagprogramma bedraagt 5 €/pp (inclusief 2 drankbonnetjes). Vergeet niet je in te schrijven voor de namiddagactiviteiten als dit gevraagd wordt.

De receptie is gratis, maar je moet je wel inschrijven.

Als je wil deelnemen aan het diner, schrijf je dan in! Kinderen tot max. negen jaar betalen 10 €, studenten van de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen en VBI-leden (KVIV-leden zijn automatisch ook lid van VBI) betalen 15 € en alle anderen betalen 25 €. Duid aan wanneer je vegetarisch wil eten.

Inschrijven doe je met dit inschrijvingsformulier. Hou voor jezelf ook goed bij voor welke activiteit je inschrijft en op welk uur. Je ontvangt daarna een e-mail met het totaalbedrag dat je moet overschrijven. Jouw inschrijving is pas definitief als we jouw overschrijving ontvangen hebben (ten laatste op 12 november) op rekeningnummer BE48 3630 3545 2227 - BBRUBEBB, met vermelding van 'B.Ir.-Dag 2015, uw naam en aantal personen'.
Deelnemersmateriaal ontvang je op de dag zelf aan het onthaal in het Landbouwinstituut.

 

Parkeergelegenheid en openbaar vervoer

Voor het namiddagprogramma kan je jouw wagen parkeren op parking De Molen of op de parking van Celestijnenlaan 300.

Voor de receptie en het diner kan je jouw wagen parkeren op de parking van Alma III, Campus Celestijnenlaan 200 (gebouw A, gebouw G, gebouw L) of Campus Celestijnenlaan 300. Kies je voor het openbaar vervoer: bushalte Campus Heverlee bevindt zich op 200 m van Alma 3.

 

Meer informatie

Tijdens het diner zorgen we ervoor dat alumni van promotiejaren (met hun gezinnen), assistenten, personeel en studenten als groep bij elkaar kunnen zitten. Ter plaatse vind je de nodige aanduidingen!

Meer gedetailleerde informatie kan je bekomen door te mailen naar birdag@biw.kuleuven.be. Je kan ook bellen naar Marleen Suckers (PR en communicatie) op het telefoonnummer 016 32 16 29.

 

Organisatie

De B.Ir.-Dag is een gezamelijk initiatief van de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen, de Vereniging van Bio-Ingenieurs KU Leuven (VBI), Jong.VBI, de assistentengeleding en de Landbouwkring (LBK)!

 

De organiserende ploeg en alle verenigingen hopen u te ontmoeten op 14 november !!!