U bent hier: Home / Over ons / Gelijke Kansen en Diversiteit aan de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen

Gelijke Kansen en Diversiteit aan de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen

To view this page in English, click here

De KU Leuven is ervan overtuigd dat diversiteit een verrijking is voor de universitaire gemeenschap omdat verschillende meningen en standpunten een open mentaliteit stimuleren, waardoor vernieuwing mogelijk wordt. Daarom streeft de KU Leuven ernaar om gelijke kansen te scheppen voor elk individu dat studeert of werkt aan deze instelling en om te garanderen dat diversiteit nooit mag leiden naar discriminatie.

Om de garanties voor gelijke kansen en diversiteit waar te maken, heeft de KU Leuven een Visie en Beleidsplan Diversiteit opgesteld. Binnen de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen werd een facultaire werkgroep opgericht om initiatieven die passen binnen het beleidsplan diversiteit te verwezenlijken.

Facultaire werkgroep

Recente realisaties

Beeldvorming van de vrouw aan de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen – 2016

Bio-ingenieurswetenschappen: v/m

De Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen brengt mensen samen die direct of indirect werken rond chemie (erlenmeyer), natuurlijke grondstoffen (aar), technologie (tandwiel) en genen (chromosoom). Zowel mannen als vrouwen maken deel uit van dit grote geheel. Enkel samen en in interactie met elkaar geven ze betekenis aan de vier voorgestelde symbolen.

Deze fotocollage kwam tot stand op vraag van de vicerector Diversiteitsbeleid van de KU Leuven.

Ze kreeg gestalte door de samenwerking van Erik Broeders, Ruth Cleemput, Els Moyson en Patrick Wouters.

KU Leuven