U bent hier: Home / Over ons / Bewegwijzering naar de faculteit

Bewegwijzering naar de faculteit

English

Het Landbouwinstituut, hoofdgebouw van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen (FBIW) is gelegen in het Kasteelpark Arenberg 20 te Heverlee. Je vindt het Kasteelpark langs de K. Mercierlaan, 3001 Heverlee. Daarnaast heeft de faculteit ook gebouwen in de Willem de Croylaan, Heverlee en in de Celestijnenlaan 200E, Heverlee.

Verder zijn ook het Zoötechnisch Centrum en het Fruitteeltcentrum verbonden aan onze faculteit en gebeurt er ook heel wat onderzoek in de Facultaire Serres en in Labec, wat staat voor 'Leuven Agricultural and Biosystems Engineering Centre'.

Bewegwijzering Kasteelpark Arenberg, Willem de Croylaan 42 en Celestijnenlaan 200E

 

Voor wie met de wagen komt

Je komt langs de E40/E314:
 • Neem de snelweg E40 (Brussel/Luik) richting Leuven. Neem de afrit Leuven/Hasselt/Genk en volg de richting Leuven. Je komt terecht op een expressweg, de Prins Albertlaan. Aan het derde verkeerslicht sla je rechtsaf (richting KU Leuven, Campus Arenberg). Je bevindt je in de Celestijnenlaan.
 • Wil je naar de afdelingen in het Kasteelpark Arenberg?
  Vlak voorbij de Dijle, na ongeveer 1 km, rijd je links het Kasteelpark in. Volg de Dijle tot voorbij het Kasteel. De ligging van de verschillende gebouwen in het park kan je hier zien.
 • Wil je naar Celestijnenlaan 200E?
  Neem de 1ste straat rechts. Je bent op Campus Arenberg 3. Volg deze weg tot je links het rode gebouw (gebouw E) ziet. Parking kan je vinden door de aanwijzingen te volgen van dit plan.
 • Wil je naar de Facultaire Serres?
  Deze infrastructuur ligt langs de Celestijnenlaan. Na de Dijle vind je ze op je rechterkant. Draai de parking aan je rechterkant op waar je al, vanop de Celestijnenlaan, de serres ziet liggen.
 • Wil je naar de Willem de Croylaan en Labec?
  Op het einde van de Celestijnenlaan kom je aan een T-kruispunt. Ga hier rechts af. Je rijdt tot voor de spoorweg en gaat opnieuw rechts af. Het eerste gebouw op je linkerkant wordt bevolkt door
  • een deel van de afdeling Plantenbiotechniek
  • het Centrum voor Landbouw- en voedseleconomie
  • een deel van de afdeling Mechatronica, Biostatistiek en Sensoren
  • het VCBT

  Rijd je iets verder door, dan kom je uit bij Labec, een grote grijze loods die iets lager ligt dan het VCBT.
Je komt langs de Ring van Leuven:

Aan de Naamse Poort sla je af, richting Namen. Houd uiterst rechts want je moet direct na het kruispunt niet Namen volgen, maar de Kardinaal Mercierlaan inrijden. Dit is een rechte laan omzoomd met bomen en eenrichtingsverkeer. Wanneer je op het Kantineplein komt rijd je rechts het park binnen. Wanneer je voor het kasteel komt volg je de baan naar rechts waar je aan je rechterkant de parking vindt. Het Landbouwinstituut ligt nu op wandelafstand.

Voor wie met de trein komt

Je neemt de trein tot Leuven station. Nu zijn er twee mogelijkheden:

uurregeling van de NMBS

Voor wie de trein neemt tot Heverlee station

(nog ongeveer 10 minuten te voet tot aan het kasteel):
Wandel door de Sint-Lambertusstraat, richting Sint-Lambertuskerk. Steek het kruispunt met de Waversebaan over en volg de Vandenbemptlaan tot aan het Kantineplein.

 • Wil je naar het Kasteelpark Arenberg?
  Je staat op het Kantineplein. Rechts zie je het Kasteelpark Arenberg liggen. Hier binnengaan en na het gebouw op je rechterkant, sla je rechts af. Deze weg blijven volgen en je loopt in het landbouwinstituut.
 • Wil je naar de Willem de Croylaan?
  Volg de weg (tweerichtingsverkeer) in de richting van de verkeerslichten. Steek het T-kruispunt over en volg de muur van de Campusbibliotheek Arenberg. Achter de muur ga je de trappen af en je komt voor het gebouw met volgende afdelingen:
  • een deel van de afdeling Plantenbiotechniek
  • het Centrum voor Landbouw- en voedseleconomie
  • een deel van de afdeling Mechatronica, Biostatistiek en Sensoren
  • het VCBT

Voor wie de bus neemt van Leuven Station tot Heverlee

Aan het station in Leuven neem je Bus 2. Deze kan richting 'Boskant' of richting 'Campus' uitgaan. Beide richtingen zijn goed, maar met de bus 'Campus' kan je uitstappen op het Kantineplein waar je met de bus 'Boskant' moet uitstappen in de Huttelaan (nog een korte wandeling van ongeveer 5 minuten). Aan de hand van het bovenstaande plannetje en de hierboven weergegeven beschrijving voor wie de trein neemt, kom je in het Kasteelpark Arenberg of in de Willem de Croylaan 42.

Bewegwijzering Zoötechnisch Centrum

Het Zoötechnisch Centrum is gelegen in de Bijzondere Weg, 12, 3360 Lovenjoel.

Neem de snelweg Brussel-Luik, afrit Haasrode, Bierbeek, Oud-Heverlee. Volg de expressweg richting Haasrode. Aan de verkeerslichten rechtdoor blijven rijden, richting Tienen. Je komt op een T-kruispunt met de Tiensesteenweg. Sla hier rechtsaf richting Tienen. Na het kruispunt "dorp Korbeek-Lo", neem de tweede straat rechts, de Bijzondere Weg, op het einde van deze kasseiweg de landweg naar rechts volgen tot aan het Zoötechnisch Centrum. Vanuit de richting Tienen is het de tweede straat links voorbij het kruispunt "naar Pellenberg" met op de hoek een Fiat-garage.